Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu öncesi sonrası

Dudaklarının inceliğinden ya da zamanla ortaya çıkan yaşlanma etkilerinden dolayı birçok kadının tercih ettiği bu yöntem ile dudaklar daha dolgun ve genç bir görünüme kavuşurlar.

Dudak çevresi ve içine yapılan uygulamalarda dermal dolgular kullanılmaktadır. Zamanla dudakta azalmaya başlayan hyaluronik asit, bu uygulama ile dudaklara geri kazandırılmaya çalışılır.

Ortalama otuz dakika süren bu işlemden sonra günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Etkisini hemen göreceğiniz bu işlem, muhakkak doğru uzmanlarca uygulanmalıdır. Kolay bir işlem gibi gözükse de, kişinin yüz şekline uygun, abartılı olmayan ve alt-üst dudağın uyumunu bozmayan bir uygulama yapılması özen ve deneyim gerektirir.

Dudak dolgusu nedir?

Dudak dolgusu; dudakların bazen doğuştan bazen ilerleyen yaşa bağlı hacim kayıplarında, kazalar sonucunda oluşan doku kayıplarında dudağa istenilen form ve hacmin verilmesi işlemidir. Yapısal olarak ince dudaklı hastaların talebi doğal gözüken, aynı zamanda dolgun duran dudaklardır. Dudağa yapılan dolgu enjeksiyonları ile dudağa istenilen form verilir.

Dolgu için hangi malzemeler kullanılır?

Dolgu için kullanılan malzeme vücudumuzda bulunan ama zamanla azalan hyaluronik asittir. Hyaluronik asit yüzde eksilen, hacmini kaybeden pek çok bölgede kullanılabilir. Aynı zamanda cilde nem veren hyaluronik asit yapay bir malzeme olmadığından dudak dolgusunda ilk tercih edilen seçenektir.

Ağrılı bir uygulama mı?

İşlem öncesinde hastaların dudaklarına anestezik krem sürülür. Birkaç dakika içerisinde hastanın dudakları uyuşmuş olur. İşlemde kullanılan iğneler çok ince olduğundan doktorun uzmanlığı ile ağrısız bir şekilde işlem tamamlanır.

Dolgu uygulamasının yararlı olduğu durumlar:

  • Dolgu uygulamaları yüzde ve vücuttaki hacim kayıplarında, istenilen dolgunlukta olmayan dudaklarda yaygınca kullanılır.
  • Aynı şekilde barkod çizgileri olarak adlandırılan dudak üstü bölgede barkodu andıran çizgilerin giderilmesinde kullanılır.
  • Gözaltı ışık dolgusu da günümüzün çok tercih edilen uygulamalarındandır.
  • Alın bölgesinde mimikler ile oluşmuş kırışıklıkların derinleşmiş görüntüsünü gidermede dolgular gençleştirici bir etki sağlar.
  • El üstü yaşlanmalarında, dolgular elleri yıllar önceki hallerine kavuşturmada ideal bir yöntemdir.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Öncesinde dudaklara anestezik krem sürülür, krem birkaç dakika içinde etkisini gösterdiğinde hasta çok daha az acı hissedecektir. Hekim dudağın uygulama yapılacak bölgelerine hastanın istekleri doğrultusunda karar verdikten sonra ince bir iğne ile işleme başlar. İşlem sadece birkaç dakika sürer.

Dudak dolgusu kim tarafından uygulanmalı?

Dudak dolgusu uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Dudak dolgusunu yapacak olan hekimler, estetik plastik cerrah, dermatolog ya da medikal estetik uzmanlığı almış kişiler olmalıdır.

Uygulama Süresi

Anestezik krem sürüldükten sonra yarım saat içerisinde etkisini gösterir. Dudak dolgusunun yapılması işlemi ise dudağa verilmek istenen hacim ve şekil doğrultusunda minimum 15 maksimum 30 dakika içerisinde tamamlanır.

Dudak dolgusunun avantajları

Hastaların istedikleri hacim ve şekildeki dudaklara sahip olmalarını sağlar. Dudaklara aynı zamanda nem verdiğinden çok daha genç ve sağlıklı dudak görüntüsü sağlar. İnce ve asimetrik dudakların yaratmış olduğu sıkıntıları gidererek hastalara özgüven sağlar. Dudak dolgusu hastanın sağlığını hiçbir şekilde riske atmadan dudaklarda istenilen hacmi sağlayan bir yöntemdir.

Dudak dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte ortalama 6 ay ile 1 yıl süre ile etkisini devam ettirir.

Dudak dolgusunun Yan Etkileri

Dudak dolgusunun hiçbir yan etkisi yoktur. Kullanılan madde vücudun nem maddesi olan hyaluronic asit olduğundan hiçbir zararı olmaz.

Dudak dolgusunda iyileşme süreci nasıldır?

Dudak dolgusu uygulaması sonrasında hastada sadece enjeksiyona bağlı hafif şişmeler ve nadiren de olsa morarmalar olabilir. Genelde dudak dolgusu uygulaması sonrasında hastalar doktor muayenehanesinden çıkar çıkmaz istedikleri formdaki dudakları ile günlük hayatlarına devam edebilirler.

Kimlere Dudak dolgusu yapılmaz?

Dudak dolgusu cildin dudak bölgesinde bir cilt hastalığı dolayısı ile tedavi gören hastalara, işlem anında dudağında uçuğu olan hastalara, herhangi bir sebeple dudakta iltihabı olan hastalara uygulanmaz.

Dudak dolgusu sonrası ödem ve şişlik olur mu?

Dudak dolgusu uygulaması sonrasında enjeksiyonlara ve dudak yapısına bağlı olarak nadiren şişlik oluşabilir. Hekim tavsiyesi ile buz uygulamaları ve haricen sürülen kremler ile şişlikler kısa zamanda iner ve dudak doktorun vermiş olduğu forma ulaşır.

Dudak dolgusu uygulaması güvenli mi?

Dudak dolgusu uygulaması uzman hekim tarafından yapıldığı ve dolgu için kullanılan hyaluronic asit güvenilir markalardan olduğu sürece güvenli bir yöntemdir.

Dudak dolgusu kalıcı mı?

Dudak dolgusu hyaluronic asit kullanılarak yapıldığından ve enjekte edilen miktar zamanla azalarak yok olacağından ömür boyu kalıcı değildir. Kalıcılığı hastadan hastaya farklılık gösterse de ortalama 6 ay ile 1 yıl kalıcıdır.

Dudak dolgusu sonrası dudaklar yapay görünür mü?

Dudak dolgusu uzman bir hekim tarafından uygun dozda yapıldığı takdirde yapay bir görünüm oluşturmaz. Zaman zaman hastaların abartılı talepleri yapay görünen dudaklara sebep olsa da bu kişisel tercihtir. Uzman hekimlerin tavsiyesi hastanın isteğini karşılarken doğal görünümden uzaklaşmamak yönünde olur.

İlgili İçeriklerimiz

Burun Dolgusu

Burnunun genel görüntüsünden şikâyetçi olan kişiler için ameliyatsız bir burun düzeltme işlemidir. Kişinin rahatsızlık duyduğu duruma göre, bu işlemden sonra burun şekil[...]

Devamını Oku

Alın Dolgusu

Alın bölgesindeki kırışıklıkların ve çizgilerin ortadan kaldırılması için yapılan bir dolgu enjeksiyon yöntemidir. Alın bölgesindeki çizgilerin içerisine hyarulonik asitli[...]

Devamını Oku

Çene Dolgusu

Yüzdeki altın oranı sağlamak için çene formunun yüze uygun olması gerekmektedir. Genetik yapıya ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak; çene hattının belirginliğini[...]

Devamını Oku

Elmacık Kemiği Dolgusu

Kişide yapısal ya da zayıflığa bağlı olarak elmacık kemiği çıkık ya da çene hattı belirgin değilse veya kişide yaşın ilerlemesinden dolayı elmacık kemiği bölgesindeki hacim[...]

Devamını Oku
;