Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu uygulamalarının estetik açıdan güzel sonuçlar verdiği yıllardır deneyimlenmektedir. Ancak, bu sonuçların kalıcılığı konusundaki oran tatmin edici olmayabiliyordu.

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde, vücudunuzdan alınan fazla yağın ihtiyaç duyulan başka bir bölgeye enjeksiyonu sırasında, yine bu yağdan elde edilip ayrıştırılan kök hücrelerinizle zenginleştirilmesi, sonuçların kalıcılığını çok büyük oranda arttırmıştır.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu, vücudunuzdan liposuction ile alınan yağın, kalın partikülleri filtrelendikten sonra, ihtiyaç duyulan başka bir bölgenize enjekte edilmesidir.

Yağ enjeksiyonu en sık hangi bölgelere yapılır?

Vücudun gerek duyulan her yerine yağ enjeksiyonu yapılması mümkündür. Son yıllarda en sık yüz, meme ve popo bölgeleri için talep görmektedir.

Yüzüne yağ enjeksiyonu uygulanan kadın

Kök hücre teknolojisi ile Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Eskiden en çok kök hücrenin kemik iliğinden elde edilebileceği düşünülmekteydi. Şu anda ise, yağdaki kök hücre miktarının iliktekinden 4 kat daha fazla olduğu bilinmektedir. Bu sayede enjeksiyon yapılırken yağdan ayrıştırılan zengin kök hücrelerden faydalanılmaktadır.

Kişiden liposuction yöntemiyle alınan yağın bir kısmı özel kök hücre laboratuvarına gönderilip içindeki kök hücreler ayrıştırılır ve daha sonra yağ enjeksiyonu uygulanmış olan bölgelere enjekte edilirler.

Bir diğer seçenek ise ameliyat sırasında elde edilen kök hücrenin hastanın yağıyla karıştırılmasıyla gerekli bölgeye yağ enjeksiyonu uygulanmasıdır.

Kök hücre teknolojisinden faydalanmadan yapılan yağ enjeksiyonu uygulamalarında, 1 yıl içinde yağın sadece %20-%30’si vücutta kalabilirken, kök hücre ilave edildiğinde bu oranın bölgeye göre %50-%80’lere yükseldiği görülmüştür.

Yağ enjeksiyonu için yağ nerelerden alınır?

Vücudun neresinde yağ fazlalığı mevcutsa alım o bölgeden yapılır. Genellikle karın, bacak, basen bölgelerinden yağ alımı gerçekleştirilir.

Yağ Enjeksiyonu Ameliyatı Öncesi

Öncelikle yağ alınacak ve enjekte edilecek olan bölgelerin ve aktarılacak yağ miktarının uzman hekim tarafından tespit edilmesi gereklidir.

Ameliyat öncesi sigara ve alkol kullanımına ayrıca kan sulandırıcı ilaç alımına ara verilmesi önemlidir.

Yağ Enjeksiyonu Operasyonu Süresi

Uygulama yapılacak olan alan sayısı ve aktarılacak olan yağ miktarına göre yağ enjeksiyonu operasyonun süresi 1-6 saat arasında değişebilmektedir.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

  • Yine yağ alınacak olan ve enjekte edilecek bölgelere göre iyileşme süresi değişkenlik gösterir. Enjeksiyon yapılan bölgenin iyileşmesi 1-7 gündür.
  • Çoklu uygulamalarda 1 gece hastanede kalınması gerekebilir.
  • Operasyondan 48 saat sonra banyo yapılabilir.
  • Gerek olduğunda yapılacak olan dikişler, kendiliğinden eriyen tipte yapılır ve alınmasına gerek duyulmaz.
  • Geniş bölgeye uygulanan operasyonlar sonrasında özel korse giyilmesi gereklidir.
  • Operasyonun niteliğine göre değişse de en geç 1 hafta sonra iş ve sosyal yaşama dönülebilir.
  • Geniş bölge uygulamasında 1 hafta sonra yürüyüş yapılabilir fakat 2 ay süreyle ağır spor ve aktivitelerden uzak durulur.
  • Ufak bölgede yapılan uygulamalarda sadece 1 hafta spor yapılmaması yeterlidir.
  • Operasyondan 1 hafta sonra dolgu enjeksiyonu yapılan bölgedeki şişlikler geçer ve bölge son şeklini almış olur.

Yağ Enjeksiyonu Kimlere Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, operasyona engel tıbbi bir durumu olmayan, vücudundan yağ alınabilen ve yağ dolgusuna ihtiyaç duyulan herkese yapılabilir.

Yağ hücreleri depolanabilir mi?

Yağ hücreleri depolanamaz. Ancak, yağdan elde edilen kök hücreler depolanabilir.

Yağ Enjeksiyonu ile ilgili sıkça sorulan sorular

Yağ enjeksiyonu sonrası enjekte edilen yağlar erir mi?

Kök hücre ile zenginleştirilmediği takdirde %70- %80 kadarı, kök hücre eklenirse, uygulama bölgesine göre %20-%50 kadarı eriyebilir.

Yağ enjeksiyonu lokal mi genel anestezi ile mi yapılır?

Uygulama alanına göre faklı anestezik yöntem uygulanır. Genel, lokal, ya da sedasyon eşliğinde lokal anestezi tercih edilebilir. Örneğin sadece burun için yapılacak olan bir uygulamada lokal anestezi yeterli olacaktır.

Yağ enjeksiyonu sonrası işlem görülen bölgelerde ödem veya morarma oluşur mu?

Yağ enjeksiyonu sonrası ilgili bölgede görülecek ödem ve hafif morluklar 1 hafta içerisinde azalarak geçer.

Yağ enjeksiyonu Ağrılı Bir İşlem midir?

Yağ enjeksiyonu yapılan alanda ilk gün sızlama olabilir. Yağın alındığı alanda 1-2 gün süreyle ağrı duyulabilir ve basit ağrı kesicilerle önlenebilir.

Ameliyat Sonrası Oluşabilecek Yan Etkileri Var mı?

Kendisine özel yan etkisi bulunan bir uygulama değildir.

Yağ enjeksiyonu ömür boyu kalıcılığı var mıdır?

Yağ enjeksiyonu uygulattığınız her seferde, eriyen kısımdan geri kalan yağ oranı ömür boyu kalıcıdır. Bu oran kök hücreli yağ enjeksiyonuyla çok daha yüksek olacaktır.

Göğüsler yağ enjeksiyonuyla dolgun görünüme sahip olur mu?

Göğüs yapısı uygunsa yağ enjeksiyonuyla dolgun bir görünüm sağlanabilir. Bu konu estetik cerrah ile birlikte değerlendirilmelidir. Bazı durumlarda meme protezi ve yağ enjeksiyonundan birlikte faydalanılmasına gerek duyulabilir.

Meme büyütme, meme dikleştirme ve meme onarımı konularında detaylı bilgi için ilgili sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.


AMELİYAT HAKKINDA

Ortalama Konaklama Süresi 1 hafta
Hastane Konaklama Süresi 2 gün
Ameliyat Süresi 3-5 saat
Anestezi Türü Genel anestezi
İyileşme Süresi 2 hafta

İlgili İçeriklerimiz

Kök Hücre İle Cilt Gençleştirme

Hücrelerimiz belli bir yaşta ölmeye başladığı için yaşlanırız. Peki bu hücreleri cilde geri vererek cildi gençleştirmek mümkün mü?

Devamını Oku

CGF

Kozmetik-antiaging amaçlı olarak başarılı şekilde uygulanan CGF (Concentrated Growth Factor) aynı zamanda yara iyileşmesi ve kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde de[...]

Devamını Oku

Karın Germe

Her yaşta kadın ve erkeğin sahip olmak isteyeceği dümdüz ve sorunsuz bir karın için bazen spor yapmak veya ideal kiloya gelmek yeterli olmayabilir. Karın bölgesindeki deride[...]

Devamını Oku

Soğuk Lipoliz

Kilo problemi olan kişilerde ya da bölgesel yağ fazlalığı olan kişilerde kullanılan bir yağ parçalama yöntemidir.

Devamını Oku
;