Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Burun ucu estetiği

İdealinizdeki buruna çok yakınsanız ve sadece burun ucunda ya da deliklerinde rahatsız edici bir görünüm varsa, günümüz teknolojisiyle ufak bir cerrahi müdahale yeterli olmaktadır. Tip plasti, yani burun ucu estetiği ile, kısa sürede ve kolaylıkla bir değişim yaşamanız mümkün.

Tip plasti Nedir?

Tip plasti (burun ucu estetiği) burun kemiğinde herhangi bir eğrilik veya deformasyon olmayan, fakat burun ön kıkırdak kısmında eğrilik, genişlik, kabalık, düzensizlik gibi veya burun deliklerinde genişlik olan hastalarda, burun kemiğine dokunmadan burnun ön tarafındaki kıkırdak bölümünü istenilen görüntüye kavuşturmak için yapılan ameliyattır.

Burun ucu estetiği nasıl yapılır?

Burun ucu estetik ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat ortalama 20-30 dakika sürer.

Burun ucu estetiği ağrılı bir operasyon mudur?

Ameliyat sırasında buruna verilen ilaçlar ile ameliyat sonrası ağrı hissedilmemektedir.

Anestezi Türü

Sedasyon veya lokal anestezi altında yapılır.

Burun ucu estetiği öncesi

Kimlere yapılabilir?

Tip plasti burun sırtında, burun yan kenarlarındaki kemik yapılarda, burun ortasındaki septum bölgesinde herhangi bir sorun olmayan, burun sırtı düzgün olan, burnu basık ve geniş olmayan ve yalnız burun ucunda problem olan hastalarda, burun ucunu güzelleştirmek ve mevcut problemi gidermek için yapılabilir.

Bu ameliyat ile:

  • Burun ucunun inceltilmesi
  • Burun ucunun kaldırılması
  • Burun ucunda açı değiştirilmesi
  • Burun ucunun öne getirilmesi
  • Burun deliklerindeki şekil bozukluklarının giderilmesi
  • Burun kanatlarındaki fazlalığın giderilmesi
  • Daha önce burun ameliyatı geçirmiş hastalarda burun ucu problemlerinin düzeltilmesi işlemleri yapılabilir.

Doktor Seçimi

Estetik ameliyatlarda hastanın fiziksel özellikleri, yaşı, beklentileri, anatomik yapısı ve var olan sağlık sorunları iyice değerlendirilmeli ve en uygun yöntem seçilmelidir. Operasyonlar tamamen hastaya özgü planlanmalıdır. Özellikle burun ameliyatlarının yüze bütünsel estetik yaklaşımı olan ve burun fonksiyonel yapısını onarabilecek estetik cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerekir.

Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Ameliyat öncesinde hastanın operasyonu gerçekleştirecek doktor ve anestezi uzmanına kullanıldığı ilaçlar ve genel sağlık durumuyla ilgili bütün detayları bildirmesi gerekir. Operasyon öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, karın ağrısı, grip, nezle, soğuk algınlığı ve uçuk durumları mutlaka doktora bildirilmelidir. Operasyondan 1 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar, bitki çayları, balık yağları kullanımı durdurulmalı, özel bitkisel kür uygulamaları yapılmamalıdır. Sigara kullanımı iyileşme sürecini olumsuz etkileyeceğinden, ameliyattan 2-3 hafta öncesinde sınırlandırılması tavsiye edilir. Kadınların regl döneminde olması ameliyata engel değildir.

Burun ucu estetiği sonrası

Burun ucu estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar ve iyileşme süreci

Burun ucu estetiği diğer burun ameliyatlarıyla karşılaştırıldığında iyileşme süreci daha kısa olan, biraz daha kolay bir ameliyattır. Hasta gündelik yaşamına çok kısa zamanda geri dönebilmektedir.

Tip plasti sonrasında burun içini temizlemek ve nemlendirmek için burun spreyi kullanılması önerilir. Uygulanacak soğuk kompres ile 2 gün içinde şişlikler hızla inmeye başlar. 7. günden sonra kişi normal hayatına rahatlıkla devam edebilir. Burun ucundaki hissizlik 1 ya da 2 ay daha devam edebilir. İlk 3 ay içinde hızlı iyileşme, 6 ila 12 ay içinde ise tam iyileşme sağlanır.

Burun Ucu Estetiği Fiyatları

Burun ucu ameliyatının fiyatı öncelikle hastanın burun yapısının bu ameliyata uygun olup olmamasına, beraberinde burun içi eğrilikleri olup olmamasına ve daha önce burun ameliyatı geçirip geçirmemesine bağlı olarak değişecektir.

Burun Ucu estetiği ameliyatına bağlı riskler nelerdir?

Rinoplasti ameliyatlarında burun kemiğine müdahale edilirken, tip plastide kemik kırılması yapılmaz. Dolayısıyla tip plasti iyileşme süreci daha kolay olan, sonrasında ödem, morluk ve kanama riskinin daha az olduğu bir ameliyattır.

Burun Ucu Estetiği ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Burun Ucu estetiği hangi durumlarda yapılmalıdır?

Burun ucu estetiği (tip plasti) burun sırtının düzgün olduğu, burun kemik bölgesinin geniş olmadığı durumlarda, burun ucunun düşük ya da geniş olduğu durumlarda yapılır.

Burun Ucu estetiği yaş sınırı nedir?

Burun gelişimi kadınlarda, erkeklere göre daha erken tamamlanır. Erkeklerde yüz ve burnun uzaması 18 yaşına kadar sürerken kız çocuklarında genellikle 16 yaşında büyüme durur. Bu yüzden kız çocuklarında 16 yaşından sonra, gerekli görüldüğü takdirde burun ameliyatı yapılabilir ama erkek çocuklarında 18 yaşın dolmuş olması önerilir. İleri yaşlarda ise burun estetiği yaptırmak için herhangi bir engel yoktur.

Burun eti ve burun tıkanıklığı operasyonları burun ucu estetiğiyle aynı anda yapılabilir mi?

Burun eti, septum eğriliği gibi burun tıkanıklığına neden olan sorunlar, burun ucu estetiğiyle eş zamanlı olarak giderilebilmektedir.

Ameliyatsız burun estetiği yöntemleri nelerdir?

Burun estetiği ile ilgili çeşitli ameliyatsız estetik yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Dolgu

Buruna cerrahi müdahale yapılmadan gerçekleştirilen işlemlerin önemli bir bölümü dolgu malzemeleri enjeksiyonunu ifade eder. Hyalüronik asit gibi hacim kazandırmak için kullanılan dolgu malzemeleri burun bölgesine uygun tekniklerle enjekte edilir. Bu şekilde burundaki boşluklar, girintiler, kontür eksiklikleri ve asimetriler geçici olarak tedavi edilmiş olur. Dolgu işleminin belirli aralıklarında tekrar edilmesi gerekir.

Burun ucu botoksu

Burnun dudakla birleşme bölgesi olan uç kısmına, kas içerisine botoks uygulanması işlemidir. Bu yöntemde, botoksun etkisiyle kas gevşediği için burnun ucunda bir miktar yükselme sağlanmaktadır.

İple burun ucu kaldırma

Ameliyatlarda kullanılan dikiş ipiyle uygulanan bir işlemdir. Diğer uygulamalarda olduğu gibi uzun süre kalıcılık sağlamaktadır.

Burun törpüleme nedir?

Burun törpüleme, çoğunlukla kemerli burunlarda, burnun sırt yüksekliğini azaltmak için kullanılan bir yöntemdir. Burun estetik ameliyatlarında kullanılan törpü ile burun sırtı yüksekliği istenilen seviyeye getirilir.

Sinüzit hastasıyım, burun ucu estetiği ameliyatı olabilir miyim?

Sinüzit rahatsızlığı olanların burun ucu estetiği ameliyatı olmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ameliyatı sonrası yara izi kalır mı?

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan açık teknikte kesi burun delikleri arasında açıldığı için, burnun bu kısımda belli belirsiz bir iz kalma ihtimali bulunmaktadır. Yara iyileşmesi kişiden kişiye değiştiği için bu iz bazı kişilerde tamamen kaybolurken, bazı kişilerde ise silik de olsa görülebilmektedir. Kapalı yöntemde dışarıdan bir iz görünmez.

Ameliyat sonrası oluşan şişlik ve morluklar ne kadar zamanda geçer?

Eski tekniklerde burun estetiği ameliyatlarında yoğun görülen şişme ve morarmalar, günümüzde kullanılan teknikler sayesinde artık çok daha az yaşanır hale gelmiştir. Ameliyat sırasında alınan önlemler, tampon kullanılmadan yapılan ameliyatlar, ameliyattan sonra uygulanan soğutucu maskeler, şişme ve morarmanın olmaması veya en aza indirilmesi için oldukça etkili tekniklerdir. Alınan tüm önlemlere rağmen hastanın dokusuna ve alerjik olup olmamasına bağlı olarak oluşabilecek şişlik ve morluklar en fazla 1 hafta- 10 gün içinde tamamen yok olmaktadır.

Burun Ucu ameliyatı sonrası koku alma kaybı olur mu?

Operasyon alanı, burnun koku alma işlevini gerçekleştirdiği kısma uzaktır. Yani o alanda hiçbir kesi vb. müdahale yapılmadığı için hiçbir burun ameliyatı ile koku alma fonksiyonunu bozmak mümkün değildir.


AMELİYAT HAKKINDA

Ortalama Konaklama Süresi 1 Hafta
Hastane Konaklama Süresi Yok
Ameliyat Süresi 30 dakika - 1 saat
Anestezi Türü Sedasyon veya lokal anestezi
İyileşme Süresi 1 Hafta

İlgili İçeriklerimiz

Burun Estetiği

Burun yüzün orta bölgesinde bulunur ve bakıldığında yüzde ilk dikkati çeken yapıdır. Burnun şekli ve yüzdeki diğer yapılarla orantısı, estetik görünümü önemli ölçüde[...]

Devamını Oku

Burun Dolgusu

Burnunun genel görüntüsünden şikâyetçi olan kişiler için ameliyatsız bir burun düzeltme işlemidir. Kişinin rahatsızlık duyduğu duruma göre, bu işlemden sonra burun şekil[...]

Devamını Oku

Alın Dolgusu

Alın bölgesindeki kırışıklıkların ve çizgilerin ortadan kaldırılması için yapılan bir dolgu enjeksiyon yöntemidir. Alın bölgesindeki çizgilerin içerisine hyarulonik asitli[...]

Devamını Oku

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kulakların baş ve yüz ile doğru orantılı ve doğru konumda bulunmaması, estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye sebep olabilir. Halk arasında "Kepçe Kulak" olarak[...]

Devamını Oku
;