Alın Dolgusu

Alın dolgusu uygulaması

Alın dolgusu nedir?

Alın bölgesindeki kırışıklıkların ve çizgilerin ortadan kaldırılması için yapılan bir dolgu enjeksiyon yöntemidir. Alın bölgesindeki çizgilerin içerisine hyarulonik asitli dolgular yapılarak uygulama gerçekleştirilir. Yüzde hafif kızarıklıklar meydana gelse de ertesi gün bu kızarıklar geçer. Hemen etkisi görülen ve 1-1,5 yıla kadar kalıcılığı sürmesi beklenen bu işlem günümüzde ameliyatsız medikal estetik uygulamaları arasında oldukça tercih edilen bir yöntemdir.

Dolgu için hangi malzemeler kullanılır?

Alın dolgusu için çoğunlukla hyaluronic asit kullanıldığı gibi kimi zamanda hastanın kendi yağı kullanılır. Hastanın karın yada basen bölgesinden alınan yağ hasta ve doktorun önceden yapmış olduğu planlama doğrultusunda direkt yağ ya da kök hücre destekli yağ enjeksiyonu olarak uygulanır.

Ağrılı bir uygulama mı?

Alın dolgusu yağ enjeksiyonu ile yapılacaksa öncesinde hastaya liposuction ameliyatı yapılması ve gerekli miktarda yağ alınması gerekir. Hastaya yapılacak olan enjeksiyon kök hücre destekli olacak ise hücrelerin sağlık bakanlığı onaylı laboratuvarda çoğaltılması gerekir. Hastaya enjeksiyon sırasında lokal anestezi yada sedasyon verilerek uygulama yapılır. Sonrasında oluşacak olan ağrılar basit ağrı kesiciler ile giderilebilir.

Hastaya hyaluronic asit dolgu yapılacak ise muayenehane ortamında önceden anestezik krem sürülür ve hasta sadece çok hafif bir iğne acısı hissedebilir.

Alında görülen en yaygın şekil bozuklukları nelerdir?

Alında görülen en yaygın şekil bozuklukları mimik ve yaşlanmaya bağlı çöküklükler ve kırışıklıklardır. Kimi zaman doğuştan veya kazaya bağlı çöküntüler görülebilir.

Dolgu uygulamasının yararlı olduğu durumlar:

Dolgu uygulaması yüzde oluşmuş hacim kayıplarında, yaşlılık belirtilerine bağlı görünümün giderilmesinde yararlıdır. Aynı şekilde el üstünde yaşa bağlı istenmeyen görüntüyü giderici uygulamalar da yararlıdır.

Alın dolgusu nasıl yapılır?

Alın dolgusu 2 şekilde yapılır.

Hyaluronik asit kullanarak

Muayenehanede hazır dolgu maddesi ve enjeksiyonla yapılan basit bir işlemdir.

Yağ enjeksiyonu ile alın dolgusu

Hastadan liposuction ile yağ alınarak yapılır, hastane ortamında yapılır.

Kök hücre destekli yağ enjeksiyonu uygulamasında hastadan liposuction ile yağ alınır, alınan yağdaki kök hücreler ayrılıp çoğaltılması için sağlık bakanlığı onaylı laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda çoğaltıldıktan sonra, kişinin kendi yağıyla karıştırılarak cerrah tarafından uygulaması yapılır.

Alın dolgusu kim tarafından uygulanmalı?

Alın dolgusu hyaluronic asit ile yapılıyor ise Plastik Cerrah, Dermatolog ya da Medikal Estetik uzmanı tarafından yapılır.

Yağ enjeksiyonu ile yapılıyorsa sadece plastik cerrah tarafından yapılabilir.

Uygulama Süresi

Uygulama süresi hyaluronik asit ile yapılan dolgularda 30 dakika ile 1 saat arasında değişir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılıyorsa birkaç saat sürer.

Alın dolgusunun avantajları

Alın dolgusunun avantajları ameliyata gerek kalmaksızın istenmeyen görüntüyü gidermesi, hastayı daha genç göstermesidir.

Alın dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Alın dolgusunun etkisi hyaluronic asit ile yapılırsa 6 ay ile 1 yıl, yağ dolgusu ile yapılırsa birkaç yıl sürer.

Alın dolgusunun Yan Etkileri

Alın dolgusunun hiçbir yan etkisi yoktur.

Alın dolgusunda iyileşme süreci nasıldır?

Hyaluronik asit ile yapılan dolgular hiçbir iyileşme süresi gerektirmez. Yağ enjeksiyonu ile yapılırsa liposuction yapılan bölgenin iyileşmesi ve enjeksiyon yapılan alın bölgesindeki ödemin ve morlukların kaybolması 1-2 hafta sürer.

Kimlere Alın dolgusu yapılmaz?

Geçirmekte olduğu herhangi bir hastalık sebebi ile doktorları tarafından izin verilmeyen kişilere dolgu yapılmaz.

Alın dolgusu sonrası ödem ve şişlik olur mu?

Hyaluronik asit ile yapılan dolgularda şişlik ve ödem genelde olmaz, olduğu durumlarda da buz uygulaması ve haricen sürülen kremler ile kolayca giderilir.

Yağ dolgusu ile yapılan uygulamalarda ödemin tamamen geçmesi 1-2 hafta sürer.

Alın dolgusu uygulaması güvenli mi?

Alın dolgusu uzman hekimler tarafından yapıldığı sürece güvenli bir uygulamadır.

Alın dolgusu kalıcı mı?

Hyaluronic asit ile yapılan dolgunun kalıcılığı 6 ay ile 1 yıl, yağ dolgusu ile yapılanınki birkaç yıldır.

İlgili İçeriklerimiz

Burun Dolgusu

Burnunun genel görüntüsünden şikâyetçi olan kişiler için ameliyatsız bir burun düzeltme işlemidir. Kişinin rahatsızlık duyduğu duruma göre, bu işlemden sonra burun şekil[...]

Devamını Oku

Çene Dolgusu

Yüzdeki altın oranı sağlamak için çene formunun yüze uygun olması gerekmektedir. Genetik yapıya ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak; çene hattının belirginliğini[...]

Devamını Oku

Dudak Dolgusu

Dudaklarının inceliğinden ya da zamanla ortaya çıkan yaşlanma etkilerinden dolayı birçok kadının tercih ettiği bu yöntem ile dudaklar daha dolgun ve genç bir görünüme kavuşurlar.

Devamını Oku

Elmacık Kemiği Dolgusu

Kişide yapısal ya da zayıflığa bağlı olarak elmacık kemiği çıkık ya da çene hattı belirgin değilse veya kişide yaşın ilerlemesinden dolayı elmacık kemiği bölgesindeki hacim[...]

Devamını Oku
;